top of page

7 טיפים לשילוב קיימות בחיי היום יום עם הילדים

אמא, אנחנו יודעות שאת מבינה שקיימות זה חשוב, אבל את גם עסוקה במיליון דברים אחרים. לכן לא מדובר פה על שינוי חיים אלא על למצוא דרכים פשוטות וקלות להכניס קיימות לחיי היום יום שעם הזמן יהפכו להרגלים חדשים.


אתן שיתפתן ואנחנו ריכזנו את הטיפים שאפשר להתחיל ליישם מחר בבוקר:


1. מעדיפים כלים רב פעמיים. קופסת האוכל לגן, השקית לכריך, בקבוק המים כשיוצאים לגינה - כל אלו יכולים להיות מוצרים רב פעמיים שלא מייצרים פסולת. נסו את זה כתרגיל משפחתי - צאו יחד לפיקניק בפארק וחזרו הביתה עם אפס פסולת.

2. מתנה אחת איכותית במקום מלא צעצועים שלא שורדים. במיוחד בימי הולדת נעדיף מעט ואיכותי. מתנות שישארו עם הילדים שלנו לשנים, מחומרים טבעיים וכאלה שיש בהן ערך אמיתי. אפשר לארגן מתנות קבוצתיות בגן וכך להעביר את הערך הזה לילדים נוספים.

3. אוספים חומרי יצירה בטבע. כאן אנחנו מרוויחים פעמיים, גם יוצאים לטבע לנשום אותו פנימה וגם משתמשים במה שיש בטבע בשפע כחומרי יצירה (למשל ציור על אבנים). קחו אתכם מים, פירות טעימים ומשטח שתוכלו לפרוס והילדים לא ירצו לחזור הביתה.


4. ממחזרים עם הילדים. להפוך את הפעולה של מחזור בבית לפעילות כיפית שהילדים לוקחים בה חלק, למיין את האריזות, לזרוק לפח המתאים או לקחת לגן לפינות היצירה והגרוטאות.

5. מעדיפים הליכה ברגל, אופניים, או קורקינט. כל אלו עדיפים על רכב כשהילדים שלנו בדרך לגן, חוגים וחברים. הזמן הזה של מעבר ממקום למקום יכול להפוך להזדמנות להניע את הגוף ולבלות זמן איכות בשיחה נעימה עם הילדים.

6. מה אני אוכל ומאיפה זה מגיע. דרך מקסימה ללמוד על המזון שאנחנו אוכלים ומאיהפ הוא מגיע היא פשוט לנסות לגדל אותו בעצמנו - הקימו עם הילדים גינת ירק או אפילו אדנית במרפסת שתוכלו לטפח אותה, לקטוף ולאכול. למתחילים נסו עשבי תבלין לתה, בזיליקום לפסטה או תותים מתוקים בחורף.



7. לומדים לחסוך באנרגיה בבית. כללים פשוטים בבית שחוסכים במשאבים, לכבות את האור כשאני יוצא מהחדר או לסגור את הברז כשאני מצחצח שיניים.


גם אם נבחר הרגל אחד חדש מהרשימה ונכניס אותו אלינו הביתה, אנחנו והעולם נרוויח. ותודה לכל האימהות ששלחו ושיתפו!

RELATED PRODUCTS

bottom of page